A legjobb hamburger nyomában: Placc Burger / Szombathely

2015. február 20. 16:41 - TR8

Az üzlet a Szent Márton utca 75. alatt található Szombathelyen. A baj az, ha Szombathelyen megkívánunk egy jó hamburgert, akkor hamar rájövünk, hogy itt rossz helyen keressük. Sajnos felénk vidéken, ez ügyben elbukott a forradalom. Így olyan iparosmunkákkal találkozhatunk mint a szocialista konyha slágerburgerei, csalamádé and what else, vagy a metrós húspogácsa+majonézes kukorica kombó a közepén egy uborkával megspékelve meg persze a Mekis műanyag. Habár történt olyan is, hogy egy-egy átbulizott éjszaka után a környék egyetlen éjjeli büféjében, a hajnali hatkor evett szendvicset életem legjobbjának éreztem, de nyilván nem erről volt szó.

Az üzlet valamikor tavaly nyitott, ajánlásra érkeztünk, ám akkor még számos gyermekbetegséggel szembesültünk. A személyzet hozzáállása is hagyott kivetni valót maga után, de hát a vendéglátás nehéz kenyér. Csak ez minket egyszerű vendégeket nem érdekel.

Na de, idén gondoltam újra benézek(harmadszor), mert bízok a törekvéseikben és kíváncsi voltam meddig jutott az üzlet. Reményekkel telve, barátnőmmel érkeztünk.

image2.JPG

Ami változott, hogy volt vendég rajtunk kívül is. De itt azonnal eszembe jutott, hogy az első két alkalommal tapasztalt fél órás várakozási idő most vajon mennyire nyúlik. Kellemes csalódás, hogy a rendelt Placc burger menü és a quesadilla már rutinosan, a számomra új személyzettel, gyorsan elkészült. Ez a kisebbik menü, ami 15dkg marhahúst 15dkg héjas burgonyát ígér egy fél literes üdítővel. A nagyobb "plus menü" 30dkg hússal érkezik, kicsivel drágábban, burgonya nélkül. Amúgy a választék a burgereket tekintve nem nagy, viszont van sulis menü is olcsóbban.

Menő fém tálca, vödrök, chipotles ketchup, placc burger.
image1_1.JPG

Felnyitva:image3_1.JPG

Ami rögtön szembetűnő, az a nagyon sok párolt hagyma és BBQ szósz. Nekem túl sok, végig szinte csak ezt éreztem. A cheddar lehetne vastagabb. A hús ujjnyi vastag, jól van sütve, fűszerezése lehetne bátrabb, állagra jó. Alatta jégsaláta, paradicsom. A buci a szokásos, édeskés, kissé száraz.

image1.JPG

A fűszeres héjas burgonya jó lenne, ha az a pár darab nem lenne szenes, a szósz nem rossz. Összességében a város legjobbja, de persze vannak sokkal jobbak is csak nem a közelben. A minőségi konkurencia hiánya miatt valószínűleg így is menni fog, az üzlet jól néz ki, az irány jó, a szándék az, hogy végre itt Szombathelyen is ehessünk egy minőségi burgert. Reméljük ez meg is valósul, inkább előbb, mint utóbb.

image3.JPG

A quesadilla nem jött be, a hús nagyon rossz, állagra, ízre egyaránt. Kerüljétek! De itt nem is erre voltam kíváncsi. Az árak nem vészesek, egy burger ára 980-tól indul, a menü 1380 forint, és biztos, hogy jól lakunk vele. Ami még zavaró volt, az a műanyag evőeszköz, na az nem ide való. A hamburgert érdemes megkóstolni, vagy be jön, vagy nem. És hát a környéken ugye, még nem ettünk ilyen jót!?

PLACC BURGER

9700 Szombathely

Szent Márton utca 75.

Telefonszám: +36-30-4240646
Nyitva tartás:
Hétfőtől szombatig: 11:00-22:00
Vasárnap: Zárva

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://videkimustra.blog.hu/api/trackback/id/tr867191897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása