Jó kaják, jó áron: Véndiófa Étterem / Zalaegerszeg

2015. május 25. 19:54 - TR8

Sosem tartottam vonzónak Zalaegerszeget mint várost, most mégis úgy alakult, hogy újra itt próbálkoztunk, ezúttal nem hiába. Először a Tóka étteremre gondoltunk, de ott rossz napot fogtunk ki: Rendezvény miatt zárva. Semmi baj, telefon elő és barátnőmmel már gugliztuk is a lehetséges opciókat. A Véndiófát már többen is ajánlották, ezért ez mellett döntöttünk, hátha nem ér most csalódás.

Jelentem nem ért.

Az étterem pont a város másik végén volt, ami nekem már peremkerület, főleg úgy, hogy Zalaegerszeg számomra egyet jelent a fő utcával. Valójában lámpákkal együtt is bő 10 perc alatt odaértünk.fullsizerender_7_3.jpg

Az épület valószínüleg, nemrég esett át egy komolyabb felújításon, kívül belül egyaránt.fullsizerender_6_4.jpg

Belépve modern hatású légkör, magyaros, nemzetközi, táj jellegű ízekkel megkombózva. Mikor beléptünk, felmerült bennem, hogy itt ma nem tudunk leülni, ugyanis egy kb. 40 fős társaság ünnepelt az étteremben és a többi asztalnál is kisebb társaságok. De félelmünk alaptalannak bizonyult, sőt még választhattunk is a két! szabad asztal közül. Előtte persze örömmel konstatáltuk, hogy már a desszertek végén járnak, így nem kell órákat ülnünk éhesen. Olyannyira nem kellett, hogy az étlapról választani több időbe telt, mint azt elkészíteni és felszolgálni. Tényleg nehéz volt. Rohadt sok ételt tartanak. Végül egy fokhagymakrémlevest rendeltem, majd főételnek egy lazacsteaket gnoccival. A leves szupergyorsan érkezett. fullsizerender_11.jpg

Fokhagymakrémleves házi roppanccsal. Ilyen formában még sosem tálaltak fel nekem fokhagymakrémlevest, de tetszik. Íze pont mint otthon, ahogy anya csinálja(rutin, meg az évek), és a roppancs se volt rossz. Mire végeztünk és elvitték a leveseket, azonnal kaptuk a főételeket. Közben az étterem megfogyott, majd újra megtelt.

A mozarellával, paradicsommal, pestoval grillezett lazacsteak, spenótos gnoccival:fullsizerender_2_4.jpg

A lazac húsára nem volt panasz, sütése, állaga jó, igaz kicsit szétesve érkezett, de ízével semmi baj nem volt. A spenótos gnocci is bejött a halhoz, a grillezett paradicsommal szépen kiegészített minden falatot. Egyedül talán a sajtba lehetett belekötni. De ettől most eltekintünk. 

Összességében, ez egy kellemes hely Zalaegerszegen. A személyzet segítőkész, a konyha rutinos, nem kell órákat várni még nagyobb tömegnél sem. Az árak nagyon jónak mondhatóak, főleg ilyen minőségű felszolgált ételek mellett. A leves 450, a lazacsteak 1990 forint volt. Ez mind meg is látszik a hely forgalmán, kora vacsoraidőben folyamatosan cserélődő asztalokkal is rengetegen voltak. A helyiek szeretik, és van miért. Ha éhes vagy ugorj be, nem fogod megbánni!

VÉNDIÓFA ÉTTEREM

Rákóczi u. 47
Zalaegerszeg 8900 Magyarország
Tel.: +36 92 511 882

Nyitvatartás:

Hétfő-Csütörtök: 11:00-21:00 / Péntek: 11:00-23:00 / Szombat 11:00-23:00 / Vasárnap: 11:00-15:00

 

 

komment
Címkék: nyitva tartás

A bejegyzés trackback címe:

https://videkimustra.blog.hu/api/trackback/id/tr17490586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása