A legjobb pub nyomában: Old Post / Szombathely

2015. június 22. 18:56 - TR8

Egy korty Prága. Ez a szlogen a kampány része, melybe újabb résztvevő csatlakozik a legjobb pub címért folytatott versenybe Szombathely városában. Szeretem a staroprament, jó sör, és itt minden erről szól, illetve az általuk forgalmazott sörökről(Leffe, Stella, Hohgaarden). A Guinness kicsit hiányzott. Ám kétségtelen, hogy az itallappal úgy általánosságban lefedték az igényeket. A hely belülről nagyon mutatós, igazi pub feeling. Kívülről a műanyag bútorokkal már kevésbé. De lényeg a belső, igaz?img_2784.JPG

Meccsnapokon is tudunk jönni, minden adott és még sör is van.img_2785.JPG

Ennyi söröskorsóval nem sok hely büszkélkedhet, igazi gyűjtemény. Mindenhol fa borítás, kényelmes asztalok, tetszett.

Kora esti órákban barátnőmmel érkeztünk, az időjárásra tekintettel bent foglaltunk helyet. Két asztalnál ültek, ennek ellenére az idő, amíg az italokra vártunk elég hosszúra nyúlt. Közben türelmesen böngésztük a választékot. Ami még egy kellemes gesztus, hogy a vendéget némi sörkorcsolyával(sóskifli, pogácsa) fogadják.

Az étlap kellemes terjedelmű, nem veszünk el benne. Én most egy 250 grammos bélszínsteaket(4190) választottam, sok fűszervajjal, mellé héjában sült burgonyát joghurtos túróöntettel(540). Mellé egy 0.75 literes vizet(690) kértem. A rendeléstől a szervírozásig pontosan fél óra telt el. És megérkezett:img_2786.JPG

A tálalás kicsit "csárdásra" sikeredett, már csak némi paprika, uborka hiányzott a tányér szélére, de a lényeg, a medium steak az egész jól sikerült.img_2789.JPG

Külseje kérges, belseje rózsaszín és puha, kellemesen szaftos. Talán az egyik fele kicsit többet kapott, mint a másik, de ez most semmit nem vett el élvezeti értékéből. A burgonya is teljesen rendben volt a joghurtos túróval. Összességében az étel elég jó minőségű volt, a vacsora végén elégedetten távoztam. Barátnőm lazacos pennéje is hozta az elvárásokat. A pub közepes árfekvésű, két személyre egy vacsoránál úgy 9 ezer forinttal lehet kalkulálni. Kipróbálni mindenképp érdemes.

 

UPDATE!: Sajnos, a napokban visszatérve és megkóstolva a ház burgerét, hatalmasat kellett csalódtunk. Ilyen minősíthetetlen, undorítóan rossz burgernek csúfolt valamivel talán csak a Balaton leglecsúszottabb büféiben találkozhatunk. Az a legelképesztőbb az egészben, hogy ilyet egyáltalán ki mernek adni, ráadásul mindezt 2000! forintért, hihetetlen. Jöjjenek a képek (elnézést a minőségért, de a lényeget szerintem így is tükrözik):img_3549.JPG

Ízre talán mint egy szottyadt fasírozott, állagra mint bébiétel grillen, legalább olyan undorító és a legszebb, hogy köze sincs a marhához. Amint kézbe veszed darabjaira hullik, ami benne marad pépessé válik, elképesztő.

img_3551.JPG

img_3552.JPG

Három-négy kóstolás után elegem lett belőle. Mellé természetesen mirelit sült krumpli, az egész étel legértékelhetőbb darabja. Mindez kétezer! forintért. Véleményem: Életem egyik legdrágább étele volt ez, egy alapvetően egyszerű, szinte elronthatatlan összeállítás megcsúfolása és a fogyasztó vendég arcon csapása.

Ha nem eszem, vélhetően egy remekül eltöltött este, a figyelmes személyzet, az Old Post remek hangulata és nem a minősíthetetlen burgerük jutna eszembe a hellyel kapcsolatban.

 

OLD POST PUB

Asztalfoglalás:+36-94-510-530

9700 Szombathely, Hefele Menyhért utca 2.

Nyitvatartás:
Hétfő - Szombat: 11:00-23:00
Vasárnap: ZÁRVA

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://videkimustra.blog.hu/api/trackback/id/tr527565216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása