Ház a tó partján: Tóka / Zalaegerszeg

2015. szeptember 12. 16:07 - TR8

Úton a Balatonra, Zalaegerszeg felé kerülve épp útba esett. Így töltöttünk el egy ebédet a Tókában, ahová farkaséhesen érkeztünk. A szép időre való tekintettel a teraszon, a tó partján foglaltunk helyet. A környezet rendben van, de tagadhatatlanul a tóparti teraszban rejlik a hely varázsa. Érkezésünkkor már jó páran javában ebédeltek, de még bőven válogathattunk a helyek között. A hely maga hatalmas, 180 fő befogadására képes.fullsizerender_5_7.jpg

a tó és a teraszfullsizerender_4_6.jpg

A kiszolgálás a déli "csúcsban" is zavartalan, nincs rá panasz. A kért italok és az étel is hamar az asztalunkra került. Barátnőmmel közösen egy két személyes Grill tálat választottunk, amit a személyzet is ajánlott. A rendeléstől a felszolgálásig 20 percet vártunk, közben megnéztük a tópartot. Íme a két személyes Grill parádé:fullsizerender_2_10.jpg

A Grill tálat elnézve a mennyiségre nem lehet panasz. Roston pulykamell, csirkemell, sertés karaj, bélszín, szűzpecsenye, libamáj, grill zöldségek, friss saláta és fűszeres burgonyagerezdek. Én a friss salátát választottam, barátnőm a grillezett zöldségeket. Semmi gond nem volt, amíg oda nem értünk a húsokhoz. A roston pulyka és csirke volt a vállalható darab, ami viszont nem az a bélszín és a libamáj. Mind a kettő nagyon rosszul sikerült. Ez a két étel minőségi alapanyagot igényelne, de ez itt hiányzott. fullsizerender_3_9.jpgEgy fotó a libamáj szebbik feléről, rosszul sült, a többi részét fél centis darabokban találtam szétesve a tálon. A bélszínre csodálkoztam egy darabig, hogy mi lehet, mire végül kizárásos alapon rájöttem, hogy mit szántak bélszínnek. Nagy kedvencem, így ez különösen fájdalmas volt számomra. Nagyon silány minőség, nekem nem tűnt bélszínnek, inkább vegyék le az étlapról, ennyi pénzért ez úgy sem lehet elvárás. Vagy, ha ragaszkodnak hozzá, akkor valóban azt is tegyenek az asztalra, korrekt minőségben. Összességében a csirke és a pulyka mentette meg a tálat. Nem maradtunk éhesen, ennyi, semmi több.

Véleményem szerint: a Tóka egy remek hely lehetne, esküvőzni, vacsorázni egy tó partján ilyen környezetben, de a konyha hagy némi kívánni valót maga után. Ha megéheznénk, jelenleg találunk jobb helyet is Zalaegerszegen. Árazását tekintve a kétszemélyes tálért+italokért úgy 6 ezer forintot fizettem, amit abszolút korrektnek is éreznénk jobb minőségű ételekkel.

 

Tóka étterem

8900, Zalaegerszeg, Balatoni út 77

Tel,:92/321-062

Nyitva tartás:

Hétfő-Vasvárnap: 11:00-23:00

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://videkimustra.blog.hu/api/trackback/id/tr527763232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása