A mexikói: Pedro / Zalaegerszeg

2015. március 02. 18:17 - TR8

Itt vidéken még sosem sikerült ennem egy jó kínait vagy mexikóit, habár igyekeztem. Tényleg. Elindultam minden irányba a szent cél érdekében, de nem. 

Zalaegerszeg mindig is vakfolt volt szememben, nem fordultam meg sok helyen, de ahol mégis, az persze nem jött be. Pedro kocsmájában is jártam már egy évvel ezelőtt. Első nekifutásra nem tűnt rossznak, így most újra benéztünk egy vacsorára(eredetileg a Piac bisztró volt a célpont, csak az kimaradt, hogy évekkel ezelőtt bezárt). Este hét körül érkeztünk, barátnőmmel. Konkrétan az egyetlen szabad asztalt sikerült elfoglalnunk. A legkisebbet..

image2.jpeg

A hely stílusa elég western, fa mindenhol. Valahol igényesebben, valahol nem, de ez így passzol a mexikói életérzéshez. Összességében hangulatos, mind egy laza sörözéshez, mind vacsorához. Leültünk a pincér máris ott termett, két perc múlva érkezett az ital is az étlappal. Na de az az étlap..ilyen viharverte műanyag fecnikkel se sok helyen találkozunk(kivéve a Balaton part, ott megszokott, igényli a vendég). Az ételeket illetően erősen a mexikói vonal dominál, úgy mint Taco, Enchilada, Burrito, Quesadilla vagy akár Fajita, de akad jó pár pizza és negyed kilós bélszínsteak is. Most mind a ketten a fajita mellett döntöttünk. Amíg vártunk kértünk egy nachost quacamoleval. Nekem a krém nem ízlett, instant, állagra és színre is.

image3.jpeg

Pontosan fél óra telt el, mire megkaptuk a fő attrakciót, a két fajitát. Barátnőm persze csirkéset választott, én a bélszíncsíkos, csirkés "Di Casa"-t. A kis asztalon egy tenyérnyi hely sem maradt szabadon.image7.jpeg

A csirke, bélszín, paprika, hagyma kombinációt még tűz forrón, sercegve szervírozták. Ízre jó, és még a marha sem volt rossz.image12.jpeg

A köretként tálalt rizs, babbal, némi kukoricával, sajttal, káposztával és persze a háromféle öntet: quacamole, tejföl, és salsaimage11.jpeg

Alkotok:image13.jpeg

Általánosságban nem lehet panasz arra, amit kap az ember a pénzéért. A mellékelt három, gyári tortillába bőven kerül a felszolgált ételekből. Itt ugye az ízeket is saját magad kombinálhatod, tehát ez az étel jó döntés lehet, ha szeretsz legózni. És az árak. Nem drága, de nem is egy Rózsakert(hála isten). A nachos, a két Fajitas, pohár borral és vízzel  5690 forint volt. A lényeg az, hogy egyedi, hangulatos helyszínen kóstolhatsz elég jó ételeket, elég jó áron. Tehát jó választás lehet ha unod a környék ízeit, vagy ha haverokkal megkívántok egy Coronat és egy tacot.

 

PEDRO steak/pizza/mex

web: www.pedro999.com/

8900 Zalaegerszeg, Ady u. 8.

Tel: 92/350-997

Nyitvatartás:

Hétfő-Csütörtök: 11-24

Péntek: 11-02

Szombat: 12-02

Vasárnap: 12-24

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://videkimustra.blog.hu/api/trackback/id/tr577233295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása