Még az ünnepek előtt durván fellendült a szombathelyi pláza. Rengeteg új dologgal találkozhatunk. Vannak például üzletek, ráadásul még vásárlók is, így már már kezd hasonlítani egy igazi bevásárló központra. A számtalan újdonság egyike következő alanyunk, ami a hiánypótló japán-ázsiai fúziós konyhával hódítana a megyeszékhelyen. Legutóbbi mozizásunk alkalmával szúrtam ki a helyet (nehéz nem észre venni) és mivel a sushi, grill, champagne trióból csak az utóbbiért nem lelkesedem, el volt döntve, hogy teszünk egy próbát. Egy átlagos hétköznap este érkeztünk, megfáradva, éhesen, még éppen időben egy könnyű vacsorához.
A vendégtér letisztult, egyszerű, nem is kell több. A több asztal érdekében, a vendégtér egy része kikerült a beszabályzott térből, így előfordulhat, hogy kinn ülünk a placcon, karnyújtásnyira a kínai büfé, a popcornt és kólát majszoló vendégektől. Nem valami meghitt. Persze a lényeg az étel, ami itt elvileg mindig friss alapanyagokból készül, fő alapanyagukat a halakat is beleértve. Mi most, a bőséges felhozatalból, egy két fős "Business special" tálat választottunk, amit negyed óra várakozás után meg is kaptunk.
Ami először az eszembe jutott a szusitálról, hogy szép munka. Majd a következő gondolatom az volt, hogy ez két főre eléggé ki lesz centizve. Így is lett.
Az algával körbetekert lazackaviár volt az egyik kedvenc, na meg a tál mellé felszolgált saláta, az remek volt.
A kiegészítőkkel indítva, ami rögtön feltűnik, hogy nincs wasabi, de legalább van ecetes gyömbér. A rizs hidegen és nem mindig a legjobb állagában figyelt a szusinkban. A halak többnyire bejöttek, ami viszont eléggé zavart, hogy az egész tál hidegen érkezett. A wasabi talán még dobott volna az élményen, de miután az amúgy sem rózsás kedvű személyzet szervírozta a tálat, nem volt kedvem velük extra köröket futni és ahogy lejött, nekik sem volt kedvük ehhez az egészhez. Na de lesz ez majd jobb is (reméljük).
Az alapanyagokat illetően, lehet, hogy nincs okunk panaszra, de valami hiányzott. Nem éreztem azt, hogy ezért visszajönnék mert élményekkel gazdagodtam mind az ételek, mind a szerviz minőségét illetően. Inkább tisztes szép iparosmunka, de semmi több. Kipróbálni mindenképp érdemes, annak is aki most ismerkedne a szusik világával, annak is aki már benne van, de csodát, egyelőre ne várjunk.
Ami még feltűnt az étlapon, hogy az angus steaket meglepően baráti áron szervírozzák. Arról még biztosan megemlékezünk a jövőben. Desszertre már nem maradtunk. A két fős tálért két üdítővel kb. 7000 forintot fizettünk.
Daniel & Frére Sushi Grill Champagne
Cím: Savaria Plaza, Szombathely, 9700
Nyitvatartási idő: Nem ismert