Régóta ennék jó kínait, így amikor Győrben jártunk nem is volt kérdés mit eszünk ebédre. A weben gyorsan ránéztem mik az opciók, majd hamar döntöttünk a Liu's cooking kínai ételbár mellett. Ez amolyan "all you can eat" kínai módra. Hozzáteszem a döntés szempontjából nagy szerepet játszott, hogy pár száz méterre volt a célállomástól. Dolgunk végeztével, pontban délben, reggeli hiányában, korgó gyomorral érkeztünk az Interspár parkolójába. A Liu's Cooking egy mondhatni nemzetközi franchise, három étteremmel, de Magyarországon csak Győrben találkozhatunk vele.
A kívülről finom szólva se bizalomgerjesztő front.
De minket ez nem érdekelt, ide jöttünk, éhesek voltunk, enni akartunk.
Belépve az eddig látott összes távol-keleti kifőzde tengernyi giccsét egyben kaptuk az arcunkba, olcsó dekorációk, harsány színek, hamis jáde szobor, arany borítás mindenütt és persze azok az elmaradhatatlan képek a falon. De semmi baj, tudtuk, ez ezzel jár (talán Wang mester lesz majd a kivétel). Meg különben is mi ezt nem érthetjük.
Az épp tüsténkedő pincért elkapva érdeklődtem a lehetőségekről. Két opciót kínálnak délben, az egyik a leves+főétel kombó, a másik a bármennyit, bármiből. Ez utóbbira 2200 forintot kell leszurkolnunk, mi ezt választottuk. A kínálót végignézve elég bőséges választék fogadott, a sütésre váró alapanyagokat illetően. Széles a kínálat: sushi, öntetek, saláták, húsok, halak, gombák, tészták, mindenki találhat kedvére valót. Az étterem Teppanyaki pulttal rendelkezik, ahol a tányérra válogatott ételeket egy magyarul nem beszélő, kicsi kínai, hozzáértően a vendég szeme előtt készíti el. Többféle szósz közül választhatunk sütés közben, és elég jól bánik a mester a fűszerekkel. Az alapanyagok frissnek tűntek. Mi itt kezdtünk.
Amíg vártuk, hogy elkészüljön a fő ételnek szánt válogatás, megkóstoltuk a sushit. Mire az asztalhoz értünk már ott is várt a rendelt víz. Az étteremben közben egyre több asztal telt meg.
A maki sushi különösen ízlett. Lazac, uborka, avokádó volt az abszolút kedvenc. A wasabival nem spóroltunk, szeretem ugyanis az erőset, de ezzel túl bátor voltam, megnyílt a létező összes könnycsatornám. De ízlett. Mire végeztünk már kaptuk is a személyre szabott válogatásunk, immár készre sütve. A sült tészta mellé adagoltam némi burgonyát, már már megszokásból, kövezzetek meg de a rizsért nem vagyok oda.
Az én összeállításom: marha. csirke, bambusz, fafüle gomba, sült tészta, és némi burgonya, sajnos enyhén rossz szögből fotózva..
A fűszerezése határozottan jó volt, csípős szószt kértem hozzá. Elég egyben volt, de lehet, hogy csak éhes voltam. Miután elfogyasztottuk, rápihentünk, majd elsétáltunk a többi pult felé körbenézni. Azonnal rá is leltünk a hagyományos "plázakínai" fogásokra. Csak megszokásból megkóstoltam a szecsuáni csirkét és egy pont mint otthon gondolattal nyugtáztam, hogy ez tényleg ugyanolyan ízre és küllemre egyaránt. A desszert kínáló már elég vérszegényre sikerült. Csak nápolyidarabkákat és egy nem valami guszta sütit találtunk. Így ez kimaradt. Levesből is volt pár, de mire a végére jutottunk, már csak némi séta hiányzott. Legközelebb. Az egy óra ott tartózkodásunk után összesen 5200 forintot számláztak le, ami a nagyétkűeknek jó hír lehet, de mi is elégedetten és nem utolsó sorban jóllakottan távoztunk. Összességében nem rossz, de még nem az igazi, habár a mindenfelé elszórt kínai büféktől messze jobb választás.
Liu’s Cooking
Wok- és Grill étterem
a győri Interspar hátsó bejáratánál.
9027 Győr, Fehérvári út 3.
Tel: +36 96 313 255
E-mail: office@liuscooking.hu
.