Balatoni reneszánsz: Kishableány / Badacsony

2015. augusztus 03. 20:01 - TR8

Badacsony fő utcájától pár száz méterre található a régi, immár komoly ráncfelvarráson átesett legendás épület. Küllemre is rögtön kitűnik, modern bisztró jelleg, letisztult vonalak, fa berakás, minden logózott, a sószórótól a lámpa buráig. De ami igazán fontos a gasztróvonalon maradva, a helyi tucatárúhoz mérten egy teljesen más minőséget képvisel. A megnyitó óta tervezgettük a látogatást. És most, hogy megvolt, jelentem: Nem csalódtunk. 

Egyelőre még csak a terasz részen fogyaszthatunk, ez az ígéretek szerint jövő évben már változni fog. Az étlap jól átgondolt koncepció mintapéldája. Divatos kaják immár Beach foodként tálalva, néhány új kreáció mint például a nagyon mutatós, harcsahurkás vizikutya, laza nyári saláták, pizzák és persze néhány sütemény desszertnek. Mindez friss, minőségi alapanyagokból kivitelezve. Én most egy bazalt burgert választottam, menüben, házi sült krumplival és ketchuppal. 

A látványkonyha: itt történik a varázslatfullsizerender_15.jpg

A terasz fullon, de a 11 fős személyzetnek hála 25 perc és ezzel szemezhettem. 140g szépen márványozott sümegi magyartarka húspogácsa rózsaszínre sütve „bazalt” sóval fűszerezve, magos buci, hambiszósz, friss zöldségek, savanyúuborka, Cheddar sajt, hagymalekvár, mangalica császár chips közel tökéletes egyvelege.fullsizerender_1_9.jpg

Első kóstolásra kissé szokatlan ízek, amik a kezdeti "sokk" után szépen összeérnek. A burger ízvilága eredeti és finom. A buci édeskés, vajon pirított. Valóban friss és minőségi alapanyagokkal, ha a szándék adott, csodát lehet tenni. Ez az amit ha megértene a balatoni tucatvendéglátás sokkal de sokkal előbbre tartanánk mind, és nem a lehúzós mikrós hulladékokat kapnánk a parton sem.fullsizerender_2_8.jpg

A húspogácsa parádés, közel a tökéletességhez. Belül rózsaszínes, kellően szaftos, nem száraz, nem tudok belekötni.

fullsizerender_3_7.jpg

A bazalt burger egy nagyon jól sikerült darab, mindez a Balatonon hatalmas eredmény. Menő helyen, igaz nem a parton fogyasztva, de így is kivételes élmény a Kishableány. Reméljük a Balatonon is elindul valami átalakulás az ilyen helyeknek köszönhetően és eltűnnek a nem kevés pénzért árult mirelit kaják a partról is. A burgert a 140 grammos hússal 1600-ért lehet kóstolni, de menüben jobban ajánlom sült krumplival 2000 magyar forintért. Ha beülsz az izgalmas ételek mellett megismerkedhetsz a környék borainak (főként persze Laposa birtok) egy részével is korrekt áron. Ha Badacsonyban jártok vétek lenne kihagyni!

Kishableány

Park utca 1., Badacsonytomaj, 8261

Nyitva tartás:

Hétfő - Vasárnap : 11:00-23:30

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://videkimustra.blog.hu/api/trackback/id/tr407676024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása