Ahogy már írtam róla korábban, a Black Cab konyhája alapjaiban felkavarta az állóvizet azzal, hogy egy magasabb minőségi szintet megcélozva, elhozta nekünk a fine dining életérzést Szombathelyre. Az étterem koncepciója: végy egy jó séfet, akinek van fantáziája és nem fél használni (esetünkben:Tátrai Balázs), tervezz egy korszerű technológiákkal operáló konyhát, olyat amilyen még nincs a környéken, dolgozz mindig friss, szezonális alapanyagokkal, ennek megfelelően rövid, fúziós, étlappal, majd kombináld ezt maximális odafigyeléssel. Továbbá nyerj meg valódi, vendéglátós személettel bíró személyzetet, alakíts ki egy kellemes, letisztult vendégteret és várd a vendégek reakcióját. És igen, jobb esetben ezért járunk vacsorázni, ezért az élményért, amit itt meg is kapunk.
Amit még fontos hogy tisztázzunk, ez nem az a hely ahol a tányért takaró, hatalmasra szabott adagokkal találkozhatunk. Helyette esztétikusan elrendezett, textúrákkal színezett, dizájnos ételeket kapunk szépen kigondolt ízvilággal.
Legutóbbi látogatásunk alkalmával hétköznap, az esti órákban érkeztünk. Választásom jó része, a heti kínálatból állt. Nem is ragoznám tovább, beszéljenek helyettem a képek.
Üdvözlőfalat, Olivás kenyér / vaj
Vaddisznó raguleves
Lágy, kellemes, ízre megkapó. Tetszett.
Szarvasborjú bélszín / aszalt szilvás gombóc / sütőtök
A borjúbélszín jól passzolt a gombóchoz, a sütőtökkrémmel kiegészítve, remek őszi étel. A hús tökéletes, puha, rózsaszín, kellően szaftos. A maldon só még pont annyit dob a borjú ízén amennyit megérdemel. Egyik kedvencem volt.
Csokoládékrém / sós karamell
A desszertnek szervírozott csokoládékrém lágy, a karamellával kiegészítve egy nagyon jól sikerült desszert. Nem tolakodóan édes, nem kell tőle félni, egy kellemes vacsora tökéletes befejezése.
A desszertnél már araszolós tempóban haladtam. Ha a képek alapján nem lenne egyértelmű, továbbra is tartom, hogy egy háromfogásos vacsorával itt bizony nagyon is jól lehet lakni. Árazását tekintve nem mondható olcsónak, a két, három fogásból álló vacsoráért kb. 15.000 Ft-ot fizettünk. Ár-érték arányát nézve már sokkal jobb a helyzet, hisz hasonló helyeken azonos, de inkább még feljebb pozicionált árakkal találkozunk.
Összességében a Black Cab nyitása óta egy olyan minőségi állandóságot képvisel, ami eddig nem volt jellemző Szombathelyre. Tehát aki még nem volt, az mindenképp próbálja ki, egy egészen új élményben lehet része.
Black Cab Pub & Restaurant
Szombathely 9700, Ernuszt Kelemen utca 4.
Asztalfoglalás: 06-94/317-257
Nyitvatartás:
Vasárnap - Hétfő : ZÁRVA
Kedd - Csütörtök : 10:30 - 22:00
Péntek - Szombat : 10:30 - 24:00